BOERDERIJ EDUCATIE

Jaarlijks bezoeken vele schoolklassen onze boerderij. Een bezoek aan de boerderij is een unieke ervaring voor zowel jong als oud. Kinderen leren door te beleven: ze kunnen zelf ruiken en voelen hoe het er op een boerderij aan toe gaat.

Tijdens de bezoeken krijgen de kinderen een rondleiding over de boerderij. We laten de kinderen (en ouders) zien waar de melk vandaan komt en wat er moet gebeuren om de koe melk te laten produceren. Door ze te laten zien, horen, voelen, ruiken en beleven hopen wij dat de kinderen een stukje mee krijgen van het mooie boerenleven.

Het is een ervaring die ze nooit meer vergeten!

2 UURS BEZOEK

Tijdens dit bezoek verzorgen wij een rondleiding over de boerderij. Na een korte pauze gaan de kinderen aan de hand van opdrachten op de boerderij aan de slag.Groepen zijn het hele jaar door van harte welkom maar het voorjaar is het meest interessant vanwege de lammetjes en jonge dieren op de boerderij.

Prijs € 150,00 voor een 2 uurs bezoek

4 UURS BEZOEK

Dit bezoek beginnen we met het laten zien hoe en waar de koeien op onze boerderij gemolken worden. Daarna lopen we met kinderen over de boerderij om te laten zien waar de melk bewaard wordt tot deze opgehaald wordt door de melkauto, wat de koeien eten, waar de kippen hun eieren leggen enz. Na de koffiepauze gaan we aan de slag met klusjes op de boerderij (melkput schoonmaken, kalfjes voeren, konijnen verzorgen, kippen verzorgen, voer klaar zetten voor de koeien, koeien borstelen enz.) Tijdens de lunchpauze bakken we met de kinderen pannenkoeken met melk en eieren van de boerderij. Na de pauze maken we de laatste klussen af, knuffelen we de konijnen en sluiten we met slootvissen (afhankelijk van het seizoen en het weer) af waarna het einde van het bezoek al snel nadert.

Prijs € 400,00 voor een 4 uurs bezoek 

Voor meer informatie over boederij educatie kijk dan op de website van Boerderij Educatie Nederland.

Wij zijn aan gesloten bij Boerderij Educatie Gooi & Vechtstreek en Boerderij Educatie Amsterdam

CONTACT FORMULIER

13 + 3 =